ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті на перший план вийшло протистояння дронів і РЕБ, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Основною зброєю на фронті стають ударні безпілотники і, відповідно, засоби радіоелектронної боротьби, які дозволяють із ними боротись. Тому шанс на перемогу матиме той, хто першим здобуде перевагу. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Про визначальну роль дронів та засобів РЕБ генерал заявив, відвідавши українські позиції на Запорізькому напрямку фронту. Тут, за його словами, бої характеризуються численним застосуванням безпілотників ісіх типів у поєднанні з вогнем артилерії та мінометів.

За таких обставин, наголосив Олександр Сирський, ударні безпілотні системи поступово стають основною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою. Відтак належний захист українських військових можуть забезпечити тільки сучасні та потужні засоби РЕБ.

«Протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план і тільки той, хто перший зможе домогтися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу», – вважає Головком ЗСУ.

Загалом ситуація на Запоріжжі, як підкреслив Сирський, є під контролем ЗСУ. Російські окупанти продовжують атакувати у районах Роботиного і Вербового, але без особливого успіху.

Нагадаємо, напередодні Олександр Сирський, оцінюючи ситуацію на сході України, заявив, що вона залишається складною, адже окупанти продовжують свій наступ, хоч і зазнають суттєвих втрат.

При цьому головком запевнив, що наших військових на цьому напрямку фронту посилюють резервами, боєприпасами та засобами РЕБ, аби забезпечить стійкість оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *