ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину почали евакуйовувати людей зі Сумщини

Наталя Дуляба

|

Через постійні обстріли російських окупантів мешканців Сумської області почали евакуйовувати, в тому числі й на Львівщину. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Протягом останнього тижня волонтери зустріли на залізничному вокзалі Львова 243 людей. Здебільшого це мешканці Сумської та Запорізької областей.

«Від початку року Львівщина прийняла 2248 евакуйованих. Це лише ті, хто прибув потягами. Дехто добирається у нашу область автобусами або приватним транспортом.

Також є ті, хто раніше тимчасово проживав у нашій області, але на якийсь час повертався додому. Переважно прибувають жінки з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку, особи старшого віку та з інвалідністю», – прокоментував голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначимо, останнім часом російські окупанти суттєво посилили обстріли прикордоння Сумщини. Агресор інтенсивно гатить із різного озброєння, скидає авіабомби, фактично рівняючи населені пункти з землею. Військові зараз фіксують до ста ворожих обстрілів на добу. А протягом 18 березня війська РФ взагалі 274 рази били по Сумщині.

Із населених пунктів у прикордонній зоні Сумської області почали евакуацію населення.

Усі, хто евакуйовується на Львівщину, можуть отримати гуманітарну, психологічну, медичну, юридичну допомоги. Для цього слід заповнити анкету за цим посиланням.

Де саме на Львівщині можна отримати різного роду допомогу, інформацію про поселення, навчання та перенавчання, дивіться тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *