ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові працівники ТЦК влаштували погоню за чоловіком

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 19 березня, у Львові працівники територіального центру комплектації влаштували погоню за чоловіком, який почав утікати. Наздогнавши, його силоміць посадили в мікроавтобус. Про це повідомляє Львівський портал.

Про інцидент спершу стало відомо зі соцмереж. Там користувачі поширили відео, на якому видно, як особи у військовій формі біжать за чоловіком, а, схопивши його, силоміць заштовхали у мікроавтобус.

Згодом на цей випадок відреагували у Львівському обласному ТЦК. Там кажуть, що вивчають оприлюднене в мережі відео, а діям військовослужбовців нададуть «відповідну оцінку».

Втім у ТЦК пояснюють, що чоловік, побачивши їхніх працівників, відмовився пред’являти документи, тому його були змушені забрати до військкомату.

«Станом на зараз відомо, що чоловік призовного віку при зустрічі з працівниками ТЦК почав втікати. Коли його наздогнали, відмовився показувати військово-облікові документи. Врешті прослідував до одного з районних територіальних центрів комплектування, де були перевірені його дані. Претензій до працівників ТЦК чоловік не має. Свою втечу пояснив звичайним страхом», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Львівському ТЦК закликають уникати спекуляцій на цю тему, а військовозобов’язаних чоловіків – пред’являти документи, не ображати військовослужбовців і не втікати від них.

Будь-яке перешкоджання роботі чи ухилення від представників ТЦК карається відповідно до ч.1 ст.114-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, днями у Львові теж виник подібний інцидент. На вул. Лемківській працівники ТЦК затримали волонтера Кирила Тарана, силоміць посадили в мікроавтобус і повезли у військкомат.

Реагуючи на суспільний резонанс, у ТЦК заявили, що чоловік сам спровокував конфлікт, не пред’явивши документів. Також Кирило Таран не уточнив свої військово-облікові дані після зміни місця проживання і не став на облік.

Цей випадок обурив омбудсмена з прав людини Дмитра Лубінця. Він заявив, що після розслідування винні мають бути покарані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *