ОСТАННІ НОВИНИ

Горілчаний завод у Львові викрили на несплаті 20 млн грн податків

Наталя Дуляба

|

У Львові судять гендиректора горілчаної компанії за несплату більше 20 млн грн податку до державного бюджету. Про це Львівському порталу повідомили у Бюро економічної безпеки.

Про яке саме виробництво йдеться, правоохоронці не уточняють. Втім у Львівській обласній прокуратурі додають, що воно розташовне у Львові й займається гуртовою й роздрібною торгівлею горілчаних напоїв.

Слідство встановило, що на початку 2024 року керівництво компанії склало акти про списання залишків алкогольної продукції. Вона втратила свою якість, а її строк придатності закінчився, відповідно, напої не підлягали подальшій реалізації.

«Ці дії не були відображені у податковій звітності з ПДВ, що призвело до заниження податкового зобов’язання на понад 20 млн грн», – кажуть детективи БЕБ і додають, що таким чином підприємство порушила п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України.

У ході досудового розслідування завод повністю відшкодував завдані держбюджету збитки.

Тим часом гендиректора судять за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків і зборів). Йому загрожує штраф із трирічним позбавленням права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Обвинувальний акт вже скерували до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *