ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові медики врятували батька десятьох дітей від смертельної хвороби

Маркіян Рой

|

Із сепсисом та у важкому стані карета швидкої допомоги доправила 53-річного пацієнта до лікарні святого Пантелеймона. Тут чоловікові успішно зробили операцію. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Сергій Кривко родом з Дніпропетровська. Останні 10 років із родиною проживає у Дублянах. Він багатодітний батько – вихователь у дитячому будинку сімейного типу. З дружиною вони завжди мріяли про велику родину. Але дати життя змогли лише одному сину. І у 2008 році взяли під опіку першу прийомну дитину. А зараз у них 10 дітей.

«Хвороба застала Сергія зненацька. Сім місяців тому у нього підвищилась температура та злегка почав боліт живіт. Тоді чоловік думав, що це простуда, тому не звернувся до лікаря. Та за місяць у важкому стані поступив у лікарню святого Пантелеймона. Чоловік потерпав від нестерпного болю в животі, і його лихоманило», – йдеться в повідомленні.

Після обстеження лікарі шокували багатодітного батька: у нього розірвалась товста кишка. А в самій черевній порожнині сформувався запальний пухлиноподібний утвір. Цей утвір пошкодив товсту, тонку кишки та сечовий міхур. Через тривалий запальний інфекційний процес, настало змертвіння частини цих органів та важке ускладнення – сепсис. Аби не допустити появи септичного шоку – критичного стану, при якому загроза летальності вкрай висока, хірурги вирішили невідкладно оперувати пацієнта.

«Під час втручання ми були вимушені видалити фрагмент товстої, тонкої кишок та фрагмент сечового міхура. Тоді вивели дві стоми на живіт – штучні отвори для виведення вмісту кишечника», – розповідає Гнат Герич, завідувач відділення №1 Центру хірургії та онкохірургії.

Після операції організм пацієнта продовжував боротьбу з інфекцією. Та на здивування самих медиків, уже за дві доби стан пацієнта стабілізувався і його перевели з реанімації у хірургічну палату. А на 14-ту добу – виписали додому.

Зараз на багатодітного батька чекає тривала реабілітація вдома. Але до цього він готовий. Понад усе чоловік мріє повернути свої сили, аби допомагати дружині й надалі дбати про усіх своїх десятьох дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *