ОСТАННІ НОВИНИ

ТЦК звинуватив затриманого у Львові перехожого у провокуванні конфлікту

Ольга Денисяка

|

У Львівському ТЦК та СП відреагували інформацію про затримання місцевого волонтера Кирила Тарана. В ТЦК заявляють, що чоловік сам спровокував конфлікт. Про це йдеться в повідомленні ТЦК та СП.

Інцидент стався ввечері 15 березня на вулиці Лемківській у Львові. За словами дружини затриманого Кирила Тарана, представники ТЦК схопили Кирила посеред вулиці та силоміць заштовхали до мінібуса. Повістки при цьому не вручали. Згодом чоловіка привезли до Шевченківського РТЦК та СП. Він відмовився проходити ВЛК через проблеми зі здоров’ям та відсутність при собі медичних документів, які б це підтвердили. Дружина Кирила каже, що під ранок вже був готовий наказ про її чоловіка і його одразу відправили до військової частини на полігон у Рівне.

На затримання відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець і заявив про проведену нараду з керівництвом ТЦК, за підсумками якої затриманий на вулиці Кирило Таран повторно пройде ВЛК. За фактом інциденту із затриманням призначили службове розслідування.

18 березня у Львівському ТЦК та СП відреагували на інформацію про скандальне затримання і заявили, що чоловік сам спровокував конфлікт та не пред’явив їм документів. Також він не уточнив свої військово-облікові дані після зміни місця проживання і не став на облік.

«Цивільна особа не виконала законних вимог військовослужбовців та не пред’явила військово-облікових документів представникам ТЦК та СП. Даний громадянин представників ТЦК провокував на конфлікт. Як з’ясувалося пізніше, даний громадянин не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни місця проживання у 7 денний термін не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання. Водночас відмовився від проходження ВЛК», – йдеться в повідомленні.

В ТЦК наголосили, що всі військовослужбовці, які здійснювали заходи оповіщення та зображені на відео мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Усі вони були переведені в ТЦК та СП за станом здоров’я.

«Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання.За даним фактом проводиться перевірка та будуть прийняті усі необхідні заходи. Також за результатом буде проінформована громадськість», – наголосили в ТЦК.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *