ОСТАННІ НОВИНИ

Омбудсмен відреагував на жорстке затримання чоловіка працівниками ТЦК у Львові

Ольга Денисяка

|

У Львові працівники ТЦК силою затримали місцевого волонтера Кирила Тарана. Інформацію про інцидент, що стався в ніч на 16 березня, разом з відео оприлюднила в соцмережі його дружина. Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив про проведену нараду з керівництвом ТЦК, за підсумками якої затриманий на вулиці Кирило Таран повторно пройде ВЛК. Про це йдеться в повідомленні Дмитра Лубінця.

За словами дружини затриманого Кирила Тарана, представники ТЦК схопили Кирила посеред вулиці та силоміць заштовхали до мінібуса. Повістки при цьому не вручали. Згодом чоловіка привезли до Шевченківського РТЦК та СП. Він відмовився проходити ВЛК через проблеми зі здоров’ям та відсутність при собі медичних документів, які б це підтвердили. Дружина Кирила каже, що під ранок вже був готовий наказ про її чоловіка і його одразу відправили до військової частини на полігон у Рівне.

Як повідомив Дмитро Лубінець, на ситуацію відреагував представник омбудсмена у Львівській області Тарас Подвірний. Він прибув до Шевченківського РТЦК, аби з’ясувати ситуацію на місці. Сюди ж приїхав і начальник РТЦК. Представнику надали безперешкодний доступ до документів по Кирилу Тарану.

Також у цій справа відбулась нарада з обласним ТЦК. Вирішили призначити повторне проходження ВЛК, за підсумками якого обласне ТЦК ухвалюватиме рішення по Кирилу Тарану.

Водночас, начальник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов погодився, що було порушення. Він повідомив, що за фактом інциденту із затриманням Кирила Тарана призначили службове розслідування, за результатами якого винних притягнуть до відповідальності.

«Укотре наголошую, що силові затримання призовників, побиття, погрози, залякування — це неприпустимо, так не має бути в нашому демократичному суспільстві. Звертаюсь до органів військового командування щодо посилення контролю та неухильного дотримання вимог законодавства під час проведення мобілізаційних заходів, військового обліку громадян та проходження ними ВЛК», – наголосив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *