ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах з’явиться сквер пам’яті воїнів-добровольців

Наталя Дуляба

|

14 березня, у День добровольця, у Брюховичах висадили нові дерева на території, яка зовсім скоро офіційно стане сквером пам’яті військовослужбовців-добровольців. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Йдеться про територію площею 1,43 га, тут вже ростуть дерева, здебільшого сосни та модрини. Крім того, є облаштовані дитячий та спортивний майданчики.

Досі ця зелена зона не мала жодного офіційного статусу, втім на найближчій сесії Львівської міськради їй нададуть статус скверу та визначать балансоутримувача – ЛКП «Зелений Львів».

Сквер збираються назвати у пам’ять про воїнів-добровольців. Із відповідною пропозицію виступили мешканці Брюховичів та бійці добровольчих формувань.

На цій локації зараз висадили п’ять модрин та встановили відповідну інформаційну таблицю.

«Останні роки ця територія була занедбана. Ми шукали шляхи, як її впорядкувати. Вийшла гарна нагода, коли дізнались, що хлопці шукають місце, де б можна було облаштувати сквер, присвячений добровольцям. Ми запропонували це місце у Брюховичах. Зібралися всі, долучилися комунальні служби міста і буквально за три дні очистили цю територію. Для нас, місцевих мешканців, це дуже важливо. Це фактично діючий сквер, тут завжди багато людей», – розповіла місцева мешканка Юлія Лацик.

Довідково:

День українського добровольця відзначають щороку 14 березня. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України, де почалась війна.

Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *