ОСТАННІ НОВИНИ

Рятував пораненого воїна: на фронті загинув аспірант Львівського університету

Наталя Дуляба

|

На війні з російськими окупантами загинув 30-річний Тарас Федик – аспірант факультету іноземних мов Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі вишу.

Життя Тараса Федика обірвалось 3 березня у районі Роботиного Запорізької області. Він загинув, надаючи медичну допомогу пораненому військовому.

«Після повномасштабного вторгнення Росії Тарас став на захист України, надаючи медичну допомогу нашим воїнам безпосередньо на лінії фронту. 3 березня він прийняв героїчну смерть, намагаючись врятувати життя пораненому воїну, до кінця виконуючи свій професійний і моральний обов’язок. Вся академічна спільнота університету сумує і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого», – йдеться у повідомленні.

Тарас Федик навчався на кафедрі перекладознавства і контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура, був одним з найкращих її випускників.

У 2016 році вступив в аспірантуру, досліджуючи переклади соціально-політичної й військової термінології, працював асистентом кафедри іноземних мов для природничих факультетів.

Друзі та колеги згадують молодого науковця як надзвичайно світлу людину, завжди відкриту, чесну, доброзичливу й відповідальну, а також як великого патріота України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *