ОСТАННІ НОВИНИ

Patriot продовжує працювати на прифронтових територіях, – Олещук

Наталя Дуляба

|

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук запевнив, що всі зенітно-ракетні підрозділи, в тому числі й Patriot, продовжують виконувати завдання у прифронтових зонах. Про це він написав 14 березня у своєму Telegram.

«Чергова важка доба війни. Ворог продовжує атакувати Україну на різних напрямках керованими авіабомбами та авіаційними ракетами. Повітряні Сили залучають усі доступні засоби та інструменти, аби протидіяти ворожій тактичній авіації, тримати її на відстані, наскільки це можливо, сковувати дії ворожих “сушок”, а при нагоді – знищувати противника.

Запевняю: зенітні ракетні підрозділи, в тому числі і Patriot, продовжують виконувати завдання у визначених районах прифронтових територій», – сповістив Микола Олещук.

Він нагадав, що українські льотчики щодня виконують бойові завдання, героїчно знищуючи окупанта, і при цьому платять «високу ціну». Командувач Повітряних Сил подякував усім пілотам за самовіддану роботу.

Зазначимо, що деякі іноземні ЗМІ, зокрема Forbes та журналіст Bild, заявили про перше знищення росіянами двох пускових установок Patriot недалеко від Покровська на Донеччині. У ЗСУ цю інформацію не коментували.

Як відомо, дивізіон ЗРК Patriot (батарея) складається з командного пункту, радара й пускових установок (до 8), кожна з яких має по 4 пускові контейнери з ракетами різних типів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *