ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається ще з двома полеглими захисниками

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 15 березня, Львів проведе в останню путь Юрія Лозинського та Віталія Попова, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Юрія Лозинського поховають на Личаківському кладовищі у Львові, а Віталія Попова –  у селі Відники Львівського району.

Львів’ян закликають віддати останню шану загиблим захисникам, а також утриматися в цей час від розважальних та святкових заходів.

Біографічна довідка:

Львів’янин Юрій Лозинський (29.12.1982 – 03.03.2024) навчався у СЗШ №90, за освітою – столяр. В юному віці входив до спільноти «Вівтарна дружина» при церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

Останнім часом працював у будівельній сфері. Обожнював свою роботу. За словами рідних, був «добрим, щирим та любив життя».

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання у складі 15 окремого гірсько-штурмового Севастопольського батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ.

В Юрія Лозинського залишилися мама і двоє братів.

Віталій Попов (28.06.1976 –13.03.2024) був уродженцем селища Благодатне Волинської області. Навчався у місцевій школі. Здобув освіту у Червоноградському гірничо-економічному фаховому коледжі, згодом вступив у Львівську політехніку.

Кадровий військовий, штаб-сержант. Проходив військову службу у складі 184 навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на посаді техніка відділення автоматизацій інформаційно-телекомунікаційного вузла.

Обожнював рибалити, мріяв, що після закінчення війни присвятить цій справі вільний час. За словами побратимів, був «найкращим техніком вузла та хорошим другом».

У Віталія Попова залишилися дружина, донька та брат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *