ОСТАННІ НОВИНИ

Як стати в чергу на трансплантацію у Львові

Наталя Дуляба

|

Лікарі першого медоб’єднання Львова формують список пацієнтів, які очікують на трансплантацію потрібного органа. Перш ніж у нього потрапити, потрібно пройти низку оглядів та процедур. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Для того, щоб потрапити до списку очікування на трансплантацію, необхідно пройти огляд лікарів Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова. Це лікар-нефролог, лікар-трансплантолог, лікар-кардіолог та лікар-анестезіолог.

Також пацієнт має пройти загальні лабораторні та інструментальні обстеження. За необхідності лікарі можуть призначити ще додаткові аналізи. На консультації кожен отримає всю необхідну інформацію щодо операції та алгоритм усіх подальших дій.

Отримавши всі клінічні дані, лікарі визначають стан пацієнта і вирішують, наскільки необхідною є трансплантація. Тоді трансплант-координатор центру збирає всі дані та вносить їх в ЄДІСТ – єдину державну інформаційну систему трансплантації, де автоматично формується електронна черга на пересадку органів.

Кожен Центр трансплантації має свій список очікування, який входить до загального Списку очікування в ЄДІСТ. Стати в цей список може пацієнт з будь-якого куточка України.

Записатись на консультацію до фахівців Центру трансплантології Першого ТМО можна за номером: +380(68)5133710, або звернутись за адресою: лікарня святого Пантелеймона (вул. Миколайчука, 9).

Нагадаємо, торік хірурги Першого медоб’єднання Львова провели рекордну кількість трансплантацій, подарували шанс на життя пацієнтам з різних куточків України. Загалом пересаджено 128 органів, серед яких – серце, печінка, нирки, а також легені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *