ОСТАННІ НОВИНИ

Французи допоможуть збудувати у Львові центр для літніх людей

Наталя Дуляба

|

Французьке місто Канни та Асоціація архітекторів Франції допоможуть Львову збудувати сучасний центр для літніх людей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Львівська міська рада підписала угоду про співпрацю з мером Канн Давідом Ліснаром. Вона передбачає допомогу у будівництві сучасного центру для літніх людей у Львові. До роботи залучать також Асоціацію архітекторів Франції.

Яку саме функцію Канни виконуватимуть у межах цього проєкту і чи долучиться це місто до його фінансування, наразі не уточняють. Також поки не відомо, де саме такий заклад хочуть звести у Львові, а також скільки на це потрібно часу та коштів.

«У Каннах нещодавно відкрили дуже класний центр для людей похилого віку. Ми побачили це місце і подумали: а чому такого немає в Україні? Таке місце має бути у Львові. І в цьому нам допоможе якісна експертиза наших французьких колег… Вік – не вирок, а право на заслужений відпочинок і щасливу старість. Потрібно долати всі стереотипи. Це має бути комфортний центр, де старші люди будуть відчувати себе в безпеці, під наглядом медиків, але не у клітці. Я також хочу провести свою старість у Львові і закликаю не боятись цих думок. Це життя», – прокоментував міський голова Андрій Садовий.

Додамо, що таку угоду про співпрацю з французами Львів уклав під час найбільшої міжнародної інвестиційної виставки MIPIM.

МІРІМ – це щорічна виставка, яка проходить у Каннах і стосується будівництва, девелопменту та всього, що пов’язано з будівельними інвестиціями і розвитком будівельних технологій.

Під час неї представлять і львівські проєкти, зокрема будівництво євроколії до міста, соціального житла для переселенців, індустріальні парки, а також систему Unbroken.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *