ОСТАННІ НОВИНИ

Зливали дані про військовозобов’язаних: на Львівщині судять двох прикордонниць

Наталя Дуляба

|

Двоє працівниць Держприкордонслужби на Львівщині продавали інформацію із закритих баз даних чоловікам призовного віку. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

Йдеться про двох жінок, які працювали у різних підрозділах Держприкордонслужби на Львівщині. Вони не були між собою знайомі, але діяли за однаковою схемою.

До них через посередників зверталися чоловіки призовного віку, які планували їхати за кордон, і просили перевіряти у базі даних інформацію про них. Зокрема, чи не розшукує їх військкомат як таких, хто уникає призову на військову службу.

Копіювання інформації з закритих державних баз даних щодо однієї особи коштувало 150 доларів. Частину грошей брали посередники, до яких зверталися «клієнти».

Як додають у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, задокументовано два епізоди продажу службової інформації однією прикордонницею та ще шість – іншою.

Затримали посадовиць на початку 2024 року. На час розслідування їх відсторонили від виконання обов’язків та перевели для проходження служби в один із бойових центрів на Чернігівщині.

Обох прикордонниць судитимуть за несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 ККУ).

Одній із них також інкримінують несанкціоноване копіювання інформації, що призвело до її витоку, вчинене повторно (ч. 3 ст. 362 ККУ). Санкція статей передбачає покарання – до шести років тюрми.

Слідство вже завершили, а справу скерували на розгляд суду.

Крім того, обвинувальні акти до суду направили й щодо двох посередників прикордонниць. Їх обвинувачують у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 ККУ).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *