ОСТАННІ НОВИНИ

У Винниках збудують новий житловий комплекс

Наталя Дуляба

|

Новостворена будівельна компанія зведе житловий комплекс на вул. Івана Франка у Винниках. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Містобудівні умови та обмеження отримало ТзОВ «Гарден Естейт». Згідно з ними підприємство збудує житловий комплекс із підземним паркінгом на вул. Івана Франка, 114-Б у Винниках. Це є найдовша вулиця, яка пролягає більшою частиною міста майже до об’їзної дороги.

Будівництво вестимуть на земельній ділянці площею 0,3163 га, на якій зараз розташовані занедбані будівлі.

Майбутній житловий комплекс складатиметься із двох будинків по 3-4 поверхи кожен. Під ними облаштують підземний паркінг, який також слугуватиме укриттям.

«Будівля знаходиться на наріжній ділянці. Відповідає детальному плану території щодо розміщення та функціонального призначення. Ми виїжджали на місце, де нам додатково презентували концепцію. У будівлі буде підземний паркінг, який виконуватиме роль приміщення подвійного призначення», – розповів представник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Роман Крушельницький.

За його словами, забудовник також гарантує передачу одного з приміщень у ЖК у комунальну власність Львова.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Гарден Естейт» існує з березня 2023 року і займається будівництвом. Засновниками є мешканець Тернопільщини Володимир Гадзіна, житель Львівщини Іван Чапляк та львів’янка Олена Куліковська.

Із відкритих джерел відомо, що Іван Чапляк є адвокатом, а також є співвласником низки інших підприємств, зокрема будівельних. На виборах у 2020 році балотувався у Новороздільську міську раду від парії «Сила і честь».

Чапляк та Куліковська пов’язані через створене кілька місяців тому підприємство ТзОВ «БЛК-114». Зареєстроване воно у Винниках на вул. Івана Франка, 114, основний вид діяльності – ресторанний, хоча фірма також має КВЕД на будівництво.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *