ОСТАННІ НОВИНИ

14 березня Львів прощається із військовим Володимиром Лемішкою

Наталя Дуляба

|

У четвер, 14 березня, Львів проведе в останню путь 45-річного мешканця Винників Володимира Лемішка, який загинув на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Зранку о 09:00 у храмі Різдва Івана Хрестителя у Винниках (вул. Галицька, 61) відбудеться молитва і прощання з воїном.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Володимира Лемішка на новому цвинтарі у Винниках (вул. Тиха, 1, раніше – вул. Проста, 1).

Львів’ян закликають віддати останню шану полеглому захиснику, а також утриматися в цей час від святкових та розважальних заходів.

Біографічна довідка:

Володимир Лемішка (псевдо Бандьора) (23.07.1978 – 08.03.2024) народився та проживав у Винниках. Навчався у СЗШ №47. У 1995 році вступив до місцевого професійно-технічного училища та здобув професію автослюсаря.

Після завершення навчання спершу працював у кузні, а згодом займався капітальними ремонтами автомобілів.

Брав безпосередню участь у подіях під час Революції Гідності, входив до складу 3 сотні Самооборони Майдану. Із 2014 року займався створенням волонтерського центру для допомоги Збройним Силам України у Києві. Неодноразово супроводжував колони з гуманітарною допомогою для батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

Старший солдат. Із початком повномасштабного вторгнення РФ став до лав 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Тричі отримував поранення, однак щоразу повертався на фронт. За особисту мужність був нагороджений медаллю Міністерства оборони України «За поранення».

У Володимира Лемішки залишилась мама, брат та племінниця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *