ОСТАННІ НОВИНИ

За колабораціонізм судитимуть псевдопосадовця з Бердянська

Маркіян Рой

|

У Львові за колабораційну діяльність судитимуть псевдопосадовця з Бердянська. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це Львівському порталу повідомили у  відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що в тимчасово окупованому Бердянську обвинувачений добровільно зайняв посаду директора в незаконному органі влади рф. Мова йде про «Комунальное предприятие «Бердянскводоканал» военно-гражданской администрации города Бердянска»

Перебуваючи на псевдопосаді, чоловік налагодив активну взаємодію з окремими представниками медіа. Протягом 2022-2023 років фігурант давав інтерв’ю, де висвітлював діяльність окупаційної адміністрації, які в подальшому розповсюджувались на багатотисячних проросійських Telegram-каналах.

Зокрема, у своїх ефірах він висловлював вдячність окупаційному керівництву адміністрації та зазначав, що рф надає значну допомогу для функціонування підприємства, чого не було при «колишній владі».

Таким чином, шляхом просування російських наративів, обвинувачений проводив інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави.

Обвинувальний акт  стосовно громадянина України скеровано до суду. Йому інкримінують участь у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Якщо його провину буде доведено, йому загрожує позбавлення волі строком до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади строком до п’ятнадцяти років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *