ОСТАННІ НОВИНИ

Військовий-зрадник збирався отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Український військовий, який виявився агентом ФСБ, збирався отруїти командирів бойового підрозділу у Запорізькій області. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Спецслужби провели спецоперацію, у ході якої затримали російського агента, що намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

Зловмисником виявився чинний військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

«СБУ завчасно викрила зв’язок зрадника з російською спецслужбою і покроково задокументувала його підривну діяльність проти України. Це дозволило провести комплекс заходів для убезпечення українських захисників, а також затримати агента ФСБ на етапі його підготовки до здійснення диверсії», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у ході розслідування встановлено, що зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для ворога місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

За даними слідства, фігурант був завербований через своїх батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини.

Відомо, що загарбники викрали родичів чоловіка прямо з їхнього помешкання, а потім ув’язнили у місцевій російській катівні. Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на користь РФ.

Подальша комунікація між зрадником та його російським «куратором» відбувалась через анонімний чат у месенджері.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами.

Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Військовому загрожує довічне ув’язнення.

Фігуранта вже помістили під варту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *