ОСТАННІ НОВИНИ

Нагородження «20 днів у Маріуполі» вирізали із міжнародної версії «Оскара»

Наталя Дуляба

|

В компанії Disney Entertainment заявили, що не включили нагородження фільму «20 днів у Маріуполі» в скорочену міжнародну телеверсію церемонії «Оскар» через часові обмеження шоу. Про це повідомляє Голос Америки.

Так, окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. За словами представників Disney Entertainment, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь під час планування декілька тижнів тому.

«Втім зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі “20 днів у Маріуполі”, до скороченої версії включено», – заявили в Disney Entertainment.

В компанії додали, що ліцензію на показ як повної церемонії наживо, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу в Україні надали Суспільному. Disney Entertainment стверджує, що звернулись до Суспільного щодо того, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Раніше у Суспільному повідомили, що у скороченій міжнародній телеверсії нагородження «Оскар» організатори вирізали номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогла українська стрічка «20 днів у Маріуполі».

Команда Суспільного висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited, заявив виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін:

«Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом – тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії “Оскар”. Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту».

Як повідомляв Львівський портал, документальний фільм «20 днів у Маріуполі» став першим в Україні, який здобув «Оскар». Стрічку відзначили у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм».

«20 днів у Маріуполі» зняв військовий кореспондент та письменник Мстислав Чернов. Разом із ним працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. Вони були останніми журналістами, які залишалися в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і зафіксували початок знищення українського міста країною-агресоркою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *