ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати реорганізували найстарішу аптеку-музей у центрі Львова

Ольга Денисяка

|

12 березня на засіданні Львівської обласної ради депутати вирішили реорганізувати аптеку-музей «Під чорним орлом», що в центрі Львова. Про це повідомляє Львівський портал.

Аптека-музей «Під чорним орлом» розташована на вулиці Друкарській, 2 у Львові. Аптека є найстарішою з працюючих у Львові.

Згідно з рішенням, депутати припинили діяльність окремого комунального підприємства «Аптека-музей «Під чорним орлом» і приєднали заклад до Історико-краєзнавчого музею. Рішення пояснили наміром зберегти аптеку-музей.

Аптека-музей «Під чорним орлом» — найстаріша з існуючих аптек Львова, перетворена на єдиний в Україні музей, де можна оглянути старовинне аптекарське обладнання і зільники, якими користувалися середньовічні аптекарі. В аптеці-музеї, яка з 1735 року працює як звичайна аптека, зібрано аптечний посуд і таблеткові машини різних віків, старовинні ваги, траворізки, середньовічні гербарії. Тут можна оглянути стародавні кам’яні ступки, у яких готували мазі або товкли висушені лікарські рослини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *