ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти атакують на п’ятьох напрямках, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 747 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 54 бойові зіткнення. Російські окупанти продовжують активно застосовувати авіацію та FPV-дрони, проводять штурмові дії за підтримки бронетехніки. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 11 березня.

Протягом доби ворог загалом завдав 6 ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Прогрес Чернігівської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них – Клюси, Костобобрів, Гута-Студенецька Чернігівської області; Катеринівка, Миропілля, Середина-Буда Сумської області; Уди, Стрілеча, Стариця Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Петропавлівка Харківської області та Кривошиївка Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 7 атак у районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону наших військ.

Також рашисти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Ямполівка та Федорівка Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них були Білогорівка Луганської області; Терни¸ Ямполівка, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 5 атак у районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка, Ступочки та східніше від Часового Яру Донецької області, де окупант намагався покращити своє тактичне положення.

Противник завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області. Також під артилерійським та мінометним вогнем опинилося близько 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Калинівка, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 11 атак у районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Завітне та Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них – Бердичі, Семенівка, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати рашистів у районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де вони за підтримки авіації 18 разів намагаоись прорвати оборону наших військ.

Також агресор завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новомихайлівка та Водяне Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 20 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників у районах Роботиного, Старомайорського та північно-західніше від Вербового Запорізької області.

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області; Новоданилівка та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них були Полтавка, Червоне, Роботине, Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог протягом доби наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали більше 25 населених пунктів, серед них – Херсон, Тягинка, Іванівка, Кринки Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по пункту управління окупантів.

Підрозділами ракетних військ уражено 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, зенітний ракетний комплекс «Бук-М1» та радіолокаційний комплекс 1Л219 «Зоопарк».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *