ОСТАННІ НОВИНИ

Путіну радять вводити «дезахіднізацію» в Росії: хакери взламали листування

Наталя Дуляба

|

Активісти «Кібер Спротиву» перехопили лист, у якому голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін пропонує диктатору Владіміру Путіну після «виборів» посилити контроль у державі та конфронтацію з країнами заходу. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Так, «Кібер Спротив» перехопила листування завдяки зламу пошти Романа Сєйткалієва – одного з наукових співробітників Інституту наукової інформації з суспільних наук (російською «ИНИОН»). Він є помічником директора інституту Олексія Кузнєцова.

Через пошту Сєйткалієва проходять документи, які стосуються діяльності всього інституту, зокрема навіть особисті документи Кузнєцова.

Саме на цій пошті у переписці між Сейткалієвим та старшим науковим співробітником інституту Юрієм Пущаєвим є лист Володіна президенту Путіну із пропозиціями впроваджувати концепцію «дезахіднізації» у РФ після так званих виборів.

З листа Володіна відомо, що ніхто у владних колах Росії не сумнівається у переобранні Путіна, і ще в листопаді-грудні 2023 року російська влада формувала плани на післявиборчий період, адже сам лист датований 30 листопада, а відповідь Путіна надходить 12 грудня 2023 року.

В листі серед тиражування пропаганди вказано, що Росія потребує трансформації і заходів, які посилять її перед майбутніми викликами. Серед пропозицій – «дезахіднізація», яка передбачає:

  • посилення одержавлення економіки, коли всі сировинні галузі переходять у власність держави;
  • суверенізація науки, культури і мистецтва, підвищення ролі держави в їхньому розвитку;
  • посилення цензури, зокрема на ТБ і в Інтернеті;
  • вирішення питання опозиційних рухів.

Як стверджує В’ячеслав Володін, комітети Держдуми готові підтримати таку ініціативу і розпочати розробку необхідних законопроєктів.

Лист голови Держдуми РФ Володіна базується саме на концепції, яку підготував ИНИОН. Згідно з нею виклики, що постали перед Росією, схожі із викликами «великої вітчизняної війни».

У документі вказано, що підтримка Заходом України затягує швидке завершення «спеціальної військової операції», що Захід розглядає Україну як обʼєкт інвестицій і вклав вже стільки грошей, що ніколи не відступить.

Як додають у Русі спротиву, всі отримані дані передали відповідним українським структурам для більш детального вивчення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *