ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський кіноцентр кличе на покази «20 днів у Маріуполі»

Наталя Дуляба

|

Львів’ян кличуть у Горіховий гай подивитись оскароносний документальний фільм «20 днів у Маріуполі». Про це Львівському порталу повідомили у Львівському кіноцентрі.

Наразі покази заплановані на 14-17 березня як у вечірній, так і в денний час. Розклад доступний за цим посиланням.

Вартість квитків – 80 грн, їх можна придбати онлайн.

Зазначимо, Львівський кіноцентр розташований у парку «Горіховий гай» на вул. Володимира Великого, 18 (14-А).

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» став першим в Україні, який здобув «Оскар». Стрічку відзначили у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм».

«20 днів у Маріуполі» зняв військовий кореспондент та письменник Мстислав Чернов. Разом із ним працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. Вони були останніми журналістами, які залишалися в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і зафіксували початок знищення українського міста країною-агресоркою.

Фільм також отримав премію BAFTA у категорії «Найкращий документальний фільм» та номінацію в категорії «Найкращий фільм іноземною мовою», виграв премію Гільдії режисерів Америки в категорії «Видатні режисерські досягнення в документалістиці. Загалом «20 днів у Маріуполі» здобув більш ніж 20 нагород і 40 номінацій.

Фільм показали перед засіданням Генеральної асамблеї ООН у вересні 2023 року. Стрічка стала найбільш касовим документальним фільмом в Україні, зібравши 0,5 млн грн лише за перший вікенд прокату.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *