ОСТАННІ НОВИНИ

У НАЗК пояснили, чому останнім часом зросла кількість корупційних скандалів у ЗСУ

Маркіян Рой

|

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) прокоментували зростання корупційних ризиків у Збройних силах з початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це розповів заступник голови НАЗК Артем Ситник в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, війна завжди посилює корупційні ризики – навіть у тих сферах, де в мирну добу вони залишались на низькому рівні.

Зростання корупції конкретно у ЗСУ Ситник пояснив великим бюджетом, який став «найбільшим» з початку повномасштабного вторгнення. Утім, каже він, зараз у пріоритеті – не допускати корупції у війську, «щоб не давати привід для російської пропаганди розповідати про те, що в Україні все корумповано і все розкрадається».

Водночас заступник голови НАЗК назвав роботу правоохоронців «достатньо ефективною».

«Тобто органи працюють, виявляють корупцію, і я думаю, що все ж таки є певний прогрес у тому, що ці корупційні ризики будуть знижені. Тим більше, що суспільство зараз взагалі не готове відчувати якусь терпимість до корупції», – заявив Ситник.

Наприкінці грудня 2023 року слідчі викрили справу про оборудки із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Правоохоронці встановили, що компанії львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень. Нині він та інші фігуранти його справи перебувають під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *