ОСТАННІ НОВИНИ

У масці та мантії: ухилянт намагався втекти за кордон в образі міфічного персонажа

Маркіян Рой

|

На кордоні з Молодовою прикордонники затримали ухилянта, переодягненого у плащ-мантію та з латексною маскою на голові. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

За даними прикордонників, 40-річний одесит часто приїжджав на річку Турунчук для риболовлі та добре знав місцевість. Чоловік хотів перетнути кордон в районі села Троїцьке на Одещині.

«Чи то щоб злякати, або збити з пантелику прикордонників, чолов’яга перевтілився у міфічного героя – натягнув латексну маску та чорний плащ-мантію з каптуром. Він напевно сподівався, що такий стилізований вигляд допоможе йому бути непомітним», – йдеться в повідомленні.

До подорожі він готувався ретельно – взяв з собою термосумку, в яку поклав речовий мішок з необхідним приладдям: ніж, ліхтар, рукавиці. А щоб спостерігати чи немає поблизу прикордонників – прихопив монокуляр. Аби перетнути кордон, чоловік планував вплав подолати спочатку річку Турунчук, а потім – Дністер.

Для того щоб не замерзнути від холоду та не потонути під час запливів, українець вдягнув гідрокостюм та взяв пустий тетрапрак, який у надутому вигляді допомагав би триматися на поверхні води.

Ухилянта затримали та повідомили йому про підозру за ст. 204-1 КУпАП (спроба незаконного перетину кордону). Справу ухилянта передали до суду.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *