ОСТАННІ НОВИНИ

Рясне-Руському – 591 рік: громада запрошує на благодійний захід

Андрій Котенський

|

Рясне-Руське виповнилось 591 рік. З цієї нагоди громада готується до великого волонтерського заходу з благодійним аукціоном, уже традиційним ярмарком та виступами виконавців. Подія відбудеться в неділю, 10 березня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Святковий захід насамперед приурочено до дати першої письмової згадки про Рясне-Руське у документі короля Владислава Ягайла від 8 березня 1430 року.

Мешканці вшанують історію заснування Рясне-Руського, а за виручені на благодійному заході кошти придбають найнеобхідніше для воїнів-односельців з Рясне-Руського та Підрясного, які нині на фронті – Тараса Сала та Мирона Ковалика. Зокрема запчастини для бойових автівок та рації», – зазначили в департаменті міської агломерації ЛМР.

Нагадаємо, на аукціоні виставлять кілька ексклюзивних лотів. Місцевий мешканець – воїн-доброволець Петро Буряк підготував картини та тубуси від снарядів. На початку повномасштабного вторгнення чоловік добровольцем пішов захищати Україну. Під час бойового завдання підірвався на протитанковій міні. Захисник втратив дві ноги та кисть руки. Нині Петро Буряк веде активну благодійну діяльність і прийде на аукціон підтримати громаду та побратимів.

Серед лотів буде авторська ікона, яку спеціально для волонтерського заходу написав відомий український іконописець Лев Скоп. Також продаватимуть гільзи від снарядів. Їх розмалювали учні місцевого ліцею. А ще – ексклюзивні вироби від місцевих майстринь та лоти від співака Зіновія Гучка, який приїде привітати громаду.

Програма заходу:

13:00 Молебень біля фігури Матінки Божої (пл.Центральна);

13:30 Благодійний ярмарок, Рясне-Руський ліцей, спортивна зала (вул. Наукова, 2).

14:00 Благодійний аукціон та виступи виконавців, Рясне-Руський ліцей, спортивна зала (вул. Наукова, 2).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *