ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова повернувся «янгол війни» Андрій Собко

Андрій Котенський

|

Із фронту до Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру повернувся лікар відділення малоінвазивної хірургії Андрій Собко. Ще вісім його колег із онкоцентру продовжують перебувати на службі та рятувати життя пораненим в екстремальних умовах на лінії фронту.

«Їх називають янголами війни. Вони рятують життя українців, часто ризикуючи своїм. Військові медики є світлом для тих, хто боронить нас на полі бою. Ми пишаємось своїми колегами і хвилюємось за них усіх», – йдеться у повідомленні.

До лав ЗСУ Андрій Собко вступив у 2014 році, коли росіяни нахабно вдерлися на територію нашої держави. Понад рік він надавав медичну допомогу військовим у зоні бойових дій, а потім повернувся до Львова і лікував пацієнтів нашого онкоцентру.

Удруге на передову Андрій Собко вирушив одразу після повномасштабного вторгнення країни-агресорки, у лютому 2022 року, повернувшись у 66-й військовий мобільний госпіталь. Понад два роки він разом з братом Романом Собком (завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії – ред.) та Дмитром Бешлеєм (кардіохірург Львівської обласної клінічної лікарні – ред.) рятував життя військових, які захищають наш спокій та сон.

Сьогодні Андрій Собко продовжує лікувати українців, але у лікарні.

Під час зустрічі із колегами, він поділився досвідом надання медичної допомоги на фронті. Розповів про надання допомоги в умовах первинної хірургічної групи та про проблеми, з якими лікарям довелося зіштовхнутись протягом цих двох років.

Також лікарі обговорили сучасні методи операцій на органах грудної клітки, черевної порожнини та органах заочеревинного простору, оперативні втручання при пораненнях верхніх та нижніх кінцівок, судинну хірургію, лікування опіків та турнікетного синдрому – це лише частина того, з чим щодня зіштовхуються військові медики на фронті.

Раніше Львівський портал повідомляв, як львівські хірурги на фронті врятували військового із пораненням серця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *