ОСТАННІ НОВИНИ

Норвегія долучилася до коаліції з посилення української ППО

Маркіян Рой

|

Норвегія приєднується до коаліції з посилення української протиповітряної оборони, яка була заснована під час останнього засідання у форматі «Рамштайн». Про це повідомили у пресслужбі уряду держави, передає hromadske.

За словами міністра оборони Бйорна Грама, Норвегія буде підтримувати Україну у тих питаннях, де це буде найбільш необхідно.

«Для нас природно бути частиною такої коаліції з протиповітряної оборони. Норвезькі установки ППО NASAMS уже допомагають рятувати життя українців і захищати критично важливу інфраструктуру щодня», — заявив міністр.

Норвегія вже бере участь в інших двох військових коаліціях: морській, яку країна очолює разом з Великою Британією та коаліції F-16, в межах якої Норвегія надасть свої винищувачі.

Також скандинавська держава замовить додаткові системи ППО NASAMS для майбутнього передання Україні та поповнення власних запасів.

Нагадаємо, Норвегія також долучилася до чеської ініціативи закупівлі боєприпасів для України. Для цього вони виділять 1,6 мільярда норвезьких крон (приблизно 153 мільйони доларів).

14 лютого міністри оборони Німеччини та Франції Борис Пісторіус і Себастьєн Лекорню підписали угоду про створення «коаліції спроможностей» для розбудови протиповітряної оборони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *