ОСТАННІ НОВИНИ

Мерію Рудок через суд змусили дбати про культурну спадщину

Наталя Дуляба

|

Суд зобов’язав Рудківську міську раду утворити окремий виконавчий орган, який відповідатиме за охорону культурної спадщини. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Так, йдеться про місто Рудки Самбірського району. Воно включене до Списку історичних населених місць України. Зокрема, на території громади розташовані пам’ятки архітектури, археологічні та історичні пам’ятки. Крім того, частина земель міста належать до категорії земель історико-культурного призначення.

Чинне законодавство України передбачає, що обов’язки у сфері охорони культурної спадщини у таких випадках лягають на спеціально уповноважений виконавчий орган. Рудківська міська рада повинна була його створити, але цього так і не зробила.

«Це призводить до відсутності державних механізмів захисту таких об’єктів та неможливості забезпечення охорони пам’яток історії і культури, збереження та використання культурного надбання», – йдеться у повідомленні.

Відтак прокурори подали позов до суду, аби захистити історичну частину Рудок. Зі свого боку суд визнав протиправною бездіяльність міської ради і зобов’язав утворити спеціально уповноважений орган.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *