ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові «полюють» на водіїв, які паркуються на тротуарах і газонах

Наталя Дуляба

|

Лише за одну годину на Сихові інспектори з паркування виписали 10 штрафів водіям, які запаркували свої авто на газоні чи тротуарі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Інспектори з паркування провели рейд на Сихові, під час якого штрафували водіїв-порушників. Менше ніж за годину у радіусі 1 км вони виявили 10 автівок на газонах. А як відомо, парковка на газонах є забороненою.

Штраф за неправильне паркування, в тому числі й на газоні, становить 340 грн. Тоді як збитки можуть бути значно більшими, бо знищується трава, руйнується бордюр, а також часто пошкоджуються комунікації, які там прокладені. Крім того, сліди та «рови» від коліс створюють псують вигляд цієї території.

«Якщо ж порушник не сплачує штрафу, то ми виносимо постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Якщо він і далі не оплачує, то тоді усі матеріали справи передаємо виконавчій службі. Далі вона відкриває виконавче провадження, яке може нести для порушника багато негативних наслідків, зокрема блокування його рахунків», – розповів інспектор з паркування Віктор Сеньковський.

Як кажуть у Сихівській районній адміністрації, водії, які паркують свої автомобілі на газонах, завдають подвійних збитків місту. Тож штрафуючи львів’ян, посадовці хочуть знизити рівень запаркованості газонів і тротуарів.

«За кошти міського бюджету на газонах засіюємо траву, облаштовуємо сам газон. Також на багатьох газонах проходять комунікації чи розміщені люки водо- чи теплопостачання. Тому коли водії паркують свої авто на газоні, це все руйнується. А відновлювати доводиться за кошти громади, тобто ми подвійно оплачуємо роботи. Проводячи такі рейди, хочемо, щоб таких порушень було якомога менше, щоб водії були свідомими і не нищили траву, квіти і шанували вкладену в це працю», – пояснила фахівчиня відділу комунального господарства Сихівської райадміністрації Ольга Онищак.

Зауважимо, що тотальна запаркованість дворів біля житлових будинків – звична справа для Сихова. Автомобілів у мікрорайоні стало так багато, що люди їх ставлять на клумбах, тротуарах, газонах. Для паркомісця навіть викорчовують хащі вздовж сихівського лісу.

У мерії додають, що самі львів’яни нерідко скаржаться на Гарячу лінію міста на автівки, запарковані посеред газонів й пішохідних зон. Таку ініціативність у міськраді вітають й нагадують, як подати своє звернення:

Гаряча лінія працює цілодобово без вихідних. Телефон – 1580 (дзвінки безкоштовні). Також залишати звернення можна у Facebook-групі, у мобільному додатку «Львів 1580» для Android та iOS, а також на порталі 1580.lviv.ua, або через Telegram у чат-боті Lviv1580bot.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *