ОСТАННІ НОВИНИ

Сертифікація вчителів 2024. Стала відома дата проведення першого етапу

Маркіян Рой

|

Перший етап сертифікації педагогів відбудеться 9 березня. В ньому візьмуть участь вчителі початкових класів, математики, української мови та літератури. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Львівській області.

У «Кабінеті учасника сертифікації» розміщено лист-виклик, у якому зазначено інформацію про адресу пункту проведення незалежного тестування, дату та час проходження процедури.

Учасникам сертифікації необхідно завчасно роздрукувати цей документ, адже він обов’язковий для допуску до пункту тестування.

«Учителі, які успішно складуть незалежне тестування фахових знань та умінь, будуть допущені до наступних двох етапів – самооцінювання власної педагогічної майстерності й вивчення практичного досвіду роботи вчителя», – розповідає Валентина Загрева, начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

Незалежне тестування фахових знань та вмінь розпочнеться об 11:00.

Допуск учасників сертифікації до пунктів тестування здійснюватиметься з 10:15 до 10:50.

Для входу до пункту тестування учасник сертифікації має пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та лист-виклик.

Зміст тестів незалежного тестування в межах сертифікації визначений відповідними програмами й міститимуть по 90 завдань для вчителів початкової школи, учителів української мови та літератури і 75 завдань для вчителів математики.

Цього року вперше учителі історії та громадянських дисциплін мають нагоду пройти сертифікацію. Листи-виклики з інформацією про адреси пунктів тестування з’являться у їхніх «Кабінетах учасника сертифікації» 30 серпня. Незалежне тестування фахових знань та вмінь для цієї категорії педагогів відбудеться 14 вересня.

Довідково:

Сертифікація педагогічних працівників – зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, зокрема з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання.

Відповідно до законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» сертифіковані вчителі мають право на зарахування сертифікації як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником з присвоєнням відповідної кваліфікаційної категорії та/чи педагогічного звання; доплату у розмірі 20% до ставки заробітної плати протягом дії сертифіката (3 р.).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *