ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарі сформували хлопчику нове піднебіння зі щоки

Маркіян Рой

|

У Львові хірурги успішно провели операцію з формування піднебіння 11-річному хлопчику, який страждав на вроджену деформацію обличчя. Про це Львівському порталу повідомили в Охматдиті.

Іллі з Хмельницької області  – 11 років. Він народився з цілим комплексом проблем – геміфаціальною мікросомією (одностороння аномалія голови, яка виникає через різні вади розвитку), деформацією кісток обличчя, м’язів, значною зміною анатомії ротоглотки, відсутністю піднебіння і складним варіантом синдрому Пʼєра Робена (вроджена вада розвитку, яка поєднується з розщілиною піднебіння).

«Дітей із цією хворобою можна легко впізнати: у них є три ознаки – розщілина піднебіння, недорозвинута нижня щелепа і часто западає язик. У хлопця постраждали не тільки кістки обличчя, але й вуха і зубощелепна система», – йдеться в повідомленні.

Попередні спроби лікування в Україні та Росії не принесли бажаного результату і навіть погіршили стан дитини.

Мама хлопчика не переставала шукати рішення і коли дізналася, що до Львова приїжджають провідні спеціалісти зі США – дитячі щелепно-лицеві і пластичні хірурги з Children’s Hospital of Philadelphia, то приїхала з сином до львівського «Охматдиту».

«В операційну йшли американсько-українською командою. План був такий: сформувати піднебіння з власних тканин пацієнта, а саме з його щоки. Хірургам вдалося відновити анатомію», – повідомили в Охматдиті.

З клаптя зі щоки вони сформували повноцінне піднебіння, яке надалі ростиме разом з хлопцем. Лікарі працювали, по суті, ювелірно і використали кожен міліметр тканин щоки.

До операційної команди увійшли американський хірург Девід Лоу і львівські спеціалісти Роман Огоновський, Христина Погранична і анестезіолог Володимир Міщук.

Зараз хлопчик перебуває на стадії реабілітації, пристосовуючись до відновленої структури свого піднебіння, і очікується поліпшення його загального стану.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Охматдит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *