ОСТАННІ НОВИНИ

У Дніпрі затримали зрадника, який допомагав росіянам обходити українську ППО

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали у Дніпрі ще одного агента воєнної розвідки рф. Зловмисник розвідував місця базування систем ППО та логістичні маршрути Сил оборони на території регіону. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Насамперед фігурант намагався виявити позиції радіолокаційних комплексів ЗСУ. Ця інформація потрібна була окупантам для того, щоб спробувати «обійти» українську протиповітряну оборону під час нових повітряних ударів.

Також у разі отримання точних координат загарбники планували здійснити прицільні ракетно-дронові удари по українських станціях радіолокації.

Ще одним завданням російського агента було вистежити основні траси, якими рухались автоцистерни з паливом у напрямку передової.

Співробітники СБУ викрили ворожого поплічника ще на початковому етапі його розвідувальної активності.

Це дозволило поетапно задокументувати злочинні дії та своєчасно затримати агента, а також встановити його російського куратора – кадрового співробітника головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як ГРУ).

За даними слідства, він дистанційно завербував мешканця Дніпра у грудні 2023 року.

У поле зору агресора він потрапив як ідеологічний прихильник рашизму, який викладав власні антиукраїнські дописи у Телеграм-каналах прокремлівських блогерів.

Для виконання ворожих завдань зрадник об’їжджав місцевість на власному авто та приховано фіксував українські об’єкти. Комунікацію з окупантами він підтримував через популярний месенджер.

Під час обшуків у помешканні затриманого виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами його листування з російським ГРУ.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *