ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині депутата судитимуть за привласнення землі вартістю 42 млн грн

Ольга Денисяка

|

На Львівщині судитимуть депутата райради та інженера-землевпорядника за махінації з землями НААН на 42 млн грн. Перебуваючи на посаді голови сільради, фігурант разом зі спільником незаконно відчужили землі державної власності приватним особам. Одну з ділянок ексголова оформив на свою дружину. Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як встановили правоохоронці, посадовець та інженер-землевпорядник провернули оборудку з землями Національної академії аграрних наук (НААН). Перебуваючи на посаді голови сільради, своїми рішеннями, без належного погодження з НААН, порушник збільшив межі одного з сіл Львівщини та змінив форму власності цих земель з державної на комунальну. Своєю чергою інженер-землевпорядник розробив відповідний проект землеустрою щодо змін цих меж.

«У результаті незаконно відчужено понад 21 га землі з присвоєнням кадастрових номерів. Надалі одну з земельних ділянок вартістю 6 млн грн поблизу Львова колишній голова сільради, а нині депутат однієї з місцевих районних рад, оформив на свою дружину. Завдяки спільній роботі правоохоронцям вдалось запобігти передачі у приватну власність решти земель. Їхня вартість сягає 36 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в Бюро економічної безпеки, таким чином 19 земельних ділянок, загальною площею понад 21 га було вилучено з державної власності та переведено у комунальну з присвоєнням кадастрових номерів. Орієнтовна загальна вартість згаданих ділянок становить понад 42 млн грн.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт стосовно двох фігурантів скеровано до суду за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Ексголові сільради також інкримінують ч. 1 ст. 209 (легалізації майна одержаного злочинним шляхом) КК України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *