ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголова села віддав під незаконну приватизацію 4 га землі біля Львова

Наталя Дуляба

|

У схемі крадіжки 4 га землі Національної академії аграрних наук обвинувачують одного з колишніх сільських голів Львівщини, який зараз є чинним депутатом районної ради. При цьому з ділянок, розташованих біля Львова, від оформив на дружину. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними Львівської обласної прокуратури, до незаконної схеми причетний ексголова сільської ради та приватний інженер-землевпорядник. Їх підозрюють у заволодінні землями державної власності, які перебувають у постійному користуванні Національної академії аграрних наук.

Ділянки загальною площею 4 га розташовані поруч із запроєктованою частиною дороги Львова, будівництво якої реалізовують як частину транснаціонального коридору GoHighway, що має з’єднати українські чорноморські порти з польськими на Балтійському морі.

Як уточняють у Національній поліції, на момент оборудки один з фігурантів справи був сільським головою, зараз він – чинний депутат однієї з районних рад на Львівщині.

Встановлено, що ексголова сільради своїм рішенням неправомірно збільшив межі села без погодження президії НААН.  Зі свого боку інженер-землевпорядник розробив відповідний проєкт землеустрою щодо змін цих меж.

Потім форму власності цих земель змінили з державної на комунальну, після чого сільрада віддала їх під приватизацію.

«Таким чином було вилучено з користування 4 га землі з присвоєнням кадастрових номерів та в подальшому передано у приватну власність фізичних осіб. Зокрема, одну із ділянок оформлено на дружину підозрюваного [ексголова села], який наразі є депутатом однієї з місцевих районних рад», – кажуть правоохоронці.

Розмір збитків, завданих державі, оцінюють майже у 6 млн грн.

Кримінальне провадження відкрито за фактами зловживання службовим становищем (ч.2 ст.28; ч.2 ст.364 ККУ). Також колишньому голові села інкримінують легалізацію майна одержаного злочинним шляхом (ч.1 ст.209 ККУ).

Слідчі дії тривають.

Оновлено. За даними Zaxid.net, мова про колишнього голову Грядівської сільської ради, що біля Львова, а нині депутата Львівської райради від «Європейської солідарності» Михайла Василина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *