ОСТАННІ НОВИНИ

Росія думає розконсервувати додаткові А-50 через збиття бортів, – британська розвідка

Маркіян Рой

|

Британська розвідка стверджує, що через тиждень після втрати другого літака дальнього радіолокаційного виявлення і управління A-50У Росія, найімовірніше, припинила польоти цього літака на підтримку операцій в Україні. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, пише Європейська правда.

На думку британської розвідки, призупинення експлуатації А-50 триватиме доти, доки триватимуть внутрішні розслідування щодо нездатності захистити ще один важливий засіб, а також щодо того, як зменшити загрозу, яку продовжує становити українська протиповітряна оборона.

“Втрата цього засобу, який забезпечував щоденне командування і управління російськими повітряними операціями, дуже ймовірно, значно погіршить ситуаційну обізнаність екіпажів літаків”, – йдеться в огляді.

Наголошується, що це прогалина в можливостях, яку Росія не може собі дозволити.

«Цілком ймовірно, що Росії доведеться вивчити варіанти подолання цього розриву, в тому числі перепрофілювання літаків і прийняття більшого ризику заради забезпечення ефективної повітряної підтримки, якої потребують її сухопутні війська, але яку вони, швидше за все, не отримують», – вважають у Міноборони.

Там додають, що втома літаків і екіпажів майже напевно посилиться, коли А-50 повернуться до операцій, а флот буде дедалі більше розтягнутий.

«Цілком реально, що Росія може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки А-50, щоб пом’якшити цю проблему», – вважає британська розвідка.

Нагадаємо, 23 лютого Повітряні Сили разом із ГУР збили над Азовським морем російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Це була нова модернізована версія літака (ДРЛВ А-50У).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *