ОСТАННІ НОВИНИ

За місяць Україна збила російських літаків на мільярд доларів

Наталя Дуляба

|

Лише протягом лютого українська ППО знищила 11 російських літаків й один вертоліт, сукупна вартість яких сягає 1 млрд доларів. Про це повідомляє Армія.inform.

Першою здобиччю 7 лютого став вертоліт Ка-52 «Алігатор». Його знищили з ПЗРК бійці одного з механізованих підрозділів ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку.

Найбільшим врожайним на збиті повітряні цілі стало 17 лютого – підрозділи Повітряних Сил збили відразу три літаки на східному напрямку: два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

Саме ті літаки протягом кількох днів закидали керованими авіабомбами позиції українських захисників, зокрема Авдіївський плацдарм та інші напрямки.

Наступного дня, 18 лютого, був збитий ще один Су-34. За день до цього літак скинув декілька керованих авіаційних бомб на позиції українських оборонців.

19 лютого українські захисники прицільно влучили в Су-34 та Су-35С на сході України. А 21 лютого ще один Су-34 приєднався до рубрики «Вечного полета, братья».

За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, при втраті ще одного такого літака росіяни не зможуть цілодобово вести радіолокаційну розвідку в повітрі.

27 лютого Повітряні Сили збили ще два Су-34 на східному напрямку. І в останній день зими стало відомо про черговий збитий російський літак.

23 лютого Росія втратила дуже рідкісний і цінний літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, яких, за даними ГУР, у ворога залишилося всього шість одиниць. Вартість такого літака становить близько 350 млн доларів.

Відтак у результаті успішної роботи української ППО протягом лютого окупанти втратили вісім літаків Су-34, два літаки Су-35, літак А-50 і вертоліт Ка-52.

Вартість втрачених повітряних суден загалом становить близько мільярда доларів: Ка-52 – 16 млн доларів, Су-34 – 50 млн доларів за одиницю, Су-35 – 100 млн доларів за одиницю, А-50 – приблизно 350 млн доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *