ОСТАННІ НОВИНИ

1 березня у Львові попопрощаються із двома захисниками

Андрій Котенський

|

У п’ятницю, 1 березня, Львів попрощається з військовослужбовцями Володимиром Євстафієвим та Геннадієм Михальовим, які захищали Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Володимир Євстафієв (13.12.1968-15.10.2023). Уродженець села Жовта Круча Запорізької області.

Навчався у Комунальному закладі «Жовтокручанська загальноосвітня школа I-II ступенів». Здобував освіту у Державному навчальному закладі «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей». Проходив військову службу у лавах зенітно-ракетних військ за кордоном.

Після повернення на Батьківщину спершу працював зварювальником, а згодом у аграрній сфері. Захоплювався спортом: активно займався атлетичною гімнастикою, протягом останніх років був тренером з вільної боротьби для своєї доньки, що навчається в одному зі спортивних коледжів Львова.

Із початком повномасштабного вторгнення рф добровольцем став на захист Батьківщини до лав 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на південному та східному напрямках фронту.

У Володимира Євстафієва залишилися дружина, дві доньки, син, дві онучки та брат.

Геннадій Михальов (23.04.1990-22.02.2024). Уродженець міста Донецьк.

Навчався у Донецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 64 Донецької міської ради Донецької області. Здобув освіту у Донецькому професійному ліцеї автотранспорту за спеціальністю «Слюсар з ремонту автомобілів».

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах зенітно-ракетних військ у Маріуполі.

У 2014 році родина Геннадія Михальова перебралася із рідного Донецька до Одеси. Сам він казав: «Присягу дають тільки раз у житті. Я не служитиму іншій державі».

У Одесі обіймав посаду ревізора у мережі магазинів «Антошка», у той самий час працював над власними проєктами у різних сферах. У вільний час захоплювався мотоспортом. За словами рідних, «Геннадій Михальов був надзвичайно позитивною та усміхненою людиною, завжди готовим прийти на допомогу, люблячим і уважним татом, сином, чоловіком».

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф сім’я Михальових переїхала до Львова, а сам він добровільно став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання у лавах 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив державу на Миколаївщині, Одещині та Харківщині.

У Геннадія Михальова залишилися батьки, брат, дружина та 4-річна донька

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *