ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийський парк повернулися лебеді

Наталя Дуляба

|

Наприкінці лютого у Стрийський парк після зимування привезли лебедів. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті містобудування Львівської міськради.

Птахи зимували у міському еколого-натуралістичному центрі, який адаптований до тривалого проживання пернатих, відтак вони весь цей час контактували із водою. Це дуже важливо, аби лебеді за зиму не розучилися плавати.

«Після кількамісячної розлуки птахи поспіхом зайшли у рідне для них озеро і швидко попливли вивчати своє обійстя», – йдеться у повідомленні.

У Стрийському парку кажуть, що мають спеціальну систему, яка дозволяє нагрівати озеро під час морозів. Проте останні роки екологи та орнітологи наполягали, що водоймі треба «перепочити» та замерзнути. Адже коли озеро взимку нагрівають, до нього прилітають качки та птахи з усієї околиці. Зважаючи на малі розміри озера, це суттєво його забруднює.

Нагадаємо, на Львівщину прийшло справжнє весняне потепління. 27 лютого був найтеплішим днем у Львові за останні 16 років – температура повітря сягнула майже 18 градусів.

Через таке тепло наприкінці лютого у львівських парках миттєво виросли первоцвіти, зокрема у Стрийському парку – ціла галявина крокусів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *