ОСТАННІ НОВИНИ

У «Євроготелю» та «Автотранс-Електрону» відсудили 1 млн грн

Андрій Котенський

|

Юристи департаменту містобудування Львівської міської ради відсудили на користь громади понад 1 млн грн. Ці кошти заборгували два товариства за користування комунальною землею. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними департаменту містобудування Львівської міської ради, рішення на користь міської громади прийняли в апеляції, тож його вже не можливо оскаржити.

Мова про товариство з обмеженою відповідальністю «Євроготель», що користується земельною ділянкою площею 762 кв. м на вул. Тершаковців, 6-а.

«Борг підприємця «виріс» ще до лютого 2020 року. Юристи неодноразово надсилали на адресу ТзОВ «Євроготель» претензії-нагадування щодо оплати боргу. Втім добровільно сплатити кошти там не захотіли. Тож довелось звернутись до суду. Тепер, за рішенням феміди, боржник має сплатити громаді 192 668 грн. До суми боргу тут уже додано інфляційні та 3% річних як штрафні санкції», – кажуть у департаменті містобудування.

Ще двома земельними ділянками на вул. Єрошенка, 28 користується ТзОВ «Автотранс-Електрон», проте підприємство вже не один рік не платить місту за землю. На липень 2020 року заборгованість становила майже 550 тисяч грн.

«Добровільно сплатити заборгованість ТзОВ також не захотіло. Хоч мало час і можливість. Тепер підприємець поверне місту майже 870 тис. грн. Адже, крім власне суми боргу, боржникові нараховано також штрафні санкції», – пояснили в департаменті містобудування Львівської міськради.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *