ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихів їздитиме ще один трамвай з кондиціонером

Наталя Дуляба

|

Львів отримав дев’ятий із десяти запланованих нових п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки «Електрон». Вже з вівторка, 27 лютого, він курсуватиме на маршруті №8, що сполучає Сихів із центром міста. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Перед запуском нового трамвая на сихівський маршрут він 26 лютого проходить обкатку на маршруті №9 «Торф’яна – Залізничний вокзал».

У новому трамваї «Електрон» T5L641 поміщаються 250 пасажирів, 58 місць є сидячими. Він обладнаний кондиціонером, має понижений рівень вібрації та шуму.

В ЛКП «Львівелектротранс» додають, що цей тип трамвая має широкі двері і низьку підлогу, що особливо зручно для пасажирів з дітьми та людей з обмеженою здатністю пересування.

«Підлога в зоні дверей вагона обладнана системою підігріву, що виключає обмерзання та намерзання снігу взимку. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця у спеку», – наголошують на підприємстві.

Крім того у трамваї «Електрон» T5L641 встановлені зовнішні та внутрішні відеокамери панорамного огляду: пасажирського салону, майданчиків поблизу пасажирських дверей та зон позаду вагона. Це забезпечує ширшу зону оглядовості та контроль водія за дорожньою ситуацією, посадкою-висадкою пасажирів.

Нагадаємо, Львів оновлює свої трамваї за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Загалом мерія отримала 17,4 млн євро на закупівлю десятьох низькопідлогових трамваїв марки «Електрон», ще 3,5 млн євро надав ЄС на технічну підтримку.

Контракт на постачання цих трамваїв ЛКП «Львівелектротранс» уклало у вересні 2020 року. Угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів.

Перші три трамваї місто отримало швидше, ніж це було передбачено графіком, – у грудні 2021 року. Ще три трамваї були доставлені у 2022 році, та два – у 2023 році.

Дев’ятий «Електрон» надійшов на початку 2024 року, а поставка останнього трамвая запланована на весну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *