ОСТАННІ НОВИНИ

В ЛКП «Лев» розповіли, чи заразились тварини від скаженого пса

Наталя Дуляба

|

Станом на 24 лютого у собак та котів, які перебувають у вольєрах ЛКП «Лев», ознак сказу не виявили. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

На підприємстві щодня оглядають тварин після того, як 21 лютого сюди привезли скаженого собаку. На наступний день він помер, а на ЛКП «Лев» оголосили карантин.

Як кажуть у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, станом на сьогодні, 24 лютого, у тварин, яких утримують на підприємстві, не виявили ознак сказу.

Карантин на ЛКП триватиме 60 днів поспіль, і протягом цього часу щодня тут обстежуватимуть тварин.

Втім львів’янам нагадують дбати про своїх домашніх улюбленців і провакцинувати їх від сказу. Це можна зробити у клініках, де тварини стоять на обліку, або у Державній ветеринарній клініці на вул. Промисловій, 9.

Нагадаємо, 21 лютого бригада ЛКП «Лев» відловила безпритульного пса на вул. Гоголя і привезла на територію підприємства. Собаці зробили щеплення й спочатку ознаки сказу не проявлялись.

Проте на наступний день тварина померла. Лабораторна експертиза показала, що причиною смерті був сказ.

Підприємство закрили на 60-денний карантин, також введено карантин у 5-кілометровій зоні довкола вул. Гоголя, де відлили хворого собаку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *