Зеленський зустрівся у Львові з американськими сенаторами

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 23 лютого, президент України Володимир Зеленський зустрівся у Львові з лідером демократичної більшості в Сенаті Конгресу США Чаком Шумером, а також сенаторами Річардом Блюменталем, Джеком Рідом, Майклом Беннетом та Меггі Гасан. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

На думку глави держави, цей візит американських сенаторів напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії є не тільки символічним, а й демонструє «серйозний меседж» з боку США.

«Це серйозний меседж з боку США, американського народу. Це свідчить про те, що ви нас підтримуєте. Американці на боці правди, і в нас спільні цінності. Я дякую за те, що ви допомагаєте нам вберегти демократію не лише в Україні. Боротьба за демократію та свободу має вестися по всьому світу», – зазначив Володимир Зеленський.

Він подякував Конгресу, Демократичній та Республіканській партіям, президенту США й американському народу за надання оборонної, фінансової та економічної допомоги Україні, а також відзначив лідерську роль Сполучених Штатів у підтримці України з перших днів широкомасштабного вторгнення.

Під час зустрічі Володимир Зеленський детально поінформував сенаторів про ситуацію на фронті і першочергові потреби Сил оборони України.

Він закликав і далі нарощувати військову допомогу, щоб досягти стратегічних цілей на фронті. За словами президента, пріоритетом залишається отримання додаткових систем ППО, безпілотників різних типів, а також посилення далекобійних спроможностей ЗСУ для ефективного захисту цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *