ОСТАННІ НОВИНИ

В’язні на Львівщині організували шахрайську схему у Facebook

Наталя Дуляба

|

В’язні, які відбувають покарання на Львівщині, ошукували людей, продаючи неіснуючі автозапчастини у Facebook. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Шахрайську схему організували троє чоловіків, які перебувають у місцях позбавлення волі на Львівщині, а також двоє їхніх пособників.

За даними слідства, засуджені, використовуючи фейкові профілі у соцмережі Facebook, розміщували оголошення про продаж автозапчастин. У листуванні обговорювали з «покупцями» деталі оплати та відправки товару, якого фактично не було.

Потерпілі здійснювали передоплату за неіснуючий товар на банківські рахунки, які для користування надавали пособники. Після отримання коштів в’язні переставали виходити на зв’язок і жодних запчастин нікому не надсилали.

Під час обшуків у фігурантів справи виявили та вилучили мобільні телефони, банківські та сім-картки, чорнові записи.

В’язням оголосили підозру у шахрайстві (ч. 4, 5 ст. 190 ККУ), а їхнім «помічникам», двом чоловікам, які не входили до складу організованої групи, – пособництво у шахрайстві (ч. 5 ст. 27 – ч. 4 ст. 190 ККУ).

Слідчі дії тривають. Правоохоронці встановлюють всі епізоди протиправної діяльності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *