ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовець Міноборони купив і переписав на дружину житло та елітні авто, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Під час повномасштабного вторгнення РФ високопосадовець Міноборони України витратив майже 14 млн грн на нову нерухомість та три елітні авто. Всі нові активи він переписав на свою цивільну дружину. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

На корупції викрили начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони. Це сталось, як зауважують у спецслужбі, за «особистого сприяння» міністра оборони Рустема Умєрова.

За даними слідства, протягом 2022-2023 років фігурант незаконно збагатився майже на 14 млн грн. У подальшому за ці гроші він придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві. Крім того посадовець купив три авто преміум класу, у тому числі марки LEXUS та BMW.

Щоб приховати придбані активи, чиновник потім переписав їх на свою цивільну дружину. Але на себе оформив довіреність на управління цим майном.

«Також у ході розслідування встановлено факт приховування від декларування понад 3 млн гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини», – йдеться у повідомленні.

Посадовцю Міноборони оголосили підозру за ст. 368-5 (незаконне збагачення) та за ч. 1 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років тюрми.

⁠Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває розслідування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *