ОСТАННІ НОВИНИ

Держреєстратора судять за крадіжку у Львова комунальної квартири

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився колишній держреєстратор, який допоміг львів’янину вкрасти квартиру, яка була у комунальній власності Львівської міськради. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що ще у 2020 році державний реєстратор незаконно зареєстрував право власності на квартиру за львів’янином, яка насправді перебувала у комунальній власності Львівської міської ради.

«Задля отримання неправомірної грошової винагороди чиновник вніс несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та в подальшому, використовуючи підроблені документи, безпідставно зареєстрував за фізичною особою право власності на квартиру, яка насправді перебувала у комунальній власності Львівської міської ради», – уточняють у Нацполіції Львівщини.

Таким чином Львову було завдано збитків майже на 700 тисяч грн.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.365-2; та за ч.3 ст.362 ККУ (зловживання своїми повноваженнями та несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації).

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – до восьми років тюрми з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Справу вже скерували до суду, який і визначатиме покарання для ексчиновника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *