ОСТАННІ НОВИНИ

Україна має докази, що Росія застосовує балістичні ракети з КНДР

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці документально зафіксували, що російські окупанти для обстрілів України застосовують балістичні ракети, виготовлені у Північній Кореї. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляють на території КНДР. За даними слідства, російські війська випустили по цивільні інфраструктурі України більше 20 таких ракет.

Унаслідок ворожих «прильотів» загинули щонайменше 24 мирні українці, ще більше ста цивільних отримали тяжкі поранення.

Один із перших фактів застосування агресором північнокорейської балістики зафіксовано 30 грудня 2023 року під час обстрілу Запоріжжя.

Наступний удар за допомогою цього озброєння окупанти здійснили на початку січня цього року по багатоквартирному будинку у Києві. Тоді від ворожої атаки загинули 4 людини, ще понад 50 перебувають у важкому стані.

Крім того, рашисти вдарили балістикою КНДР по житлових будинках п’ятьох прифронтових селищ Донеччини, що призвело до загибелі 17 мирних жителів.

Також загарбники випустили північнокорейські ракети по приватних оселях мешканців Харкова і тим чином убили трьох цивільних громадян. Ще понад 60 харків’ян отримали тяжкі поранення.

Наразі всі ці факти документують у межах кримінальних проваджень, відкритих за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ⁠ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Розслідування триває, правоохоронці встановлюють, зокрема логістичні маршрути постачання озброєння КНДР на територію Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *