ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові до 15 років ув’язнення засудили двох бойовиків «днр»

Маркіян Рой

|

У Львові до 15 років ув’язнення засудили двох бойовиків «днр», які у 2022 році перейшли на бік окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що у 2022 році мешканці Донеччини добровільно перейшли на бік ворога та вступили до незаконного збройного формування «народної міліції» терористичної організації «днр».

Чоловіки отримали військову форму, зброю та були зараховані до окремих стрілецьких батальйонів, де виконували обов’язки стрілка та стрілка – помічника гранатометника. Один з них також був залучений до окремого іловайського гвардійського штурмового батальйону «Сомалі», що перебуває в підпорядкуванні терористичної організації «донецька народна республіка».

За час проходження військової служби обвинувачені виконували різні завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти Збройних Сил України. Також вони забезпечували безпеку місць перебування армії рф, облаштовували окопи, бліндажі та несли караульну службу по охороні території.

Їх злочинна діяльність припинена у зв’язку з захопленням в полон.

Бойовиків засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Їм призначено покарання – 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна кожному.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *