ОСТАННІ НОВИНИ

Біля «Арени Львів» зведуть новий житловий комплекс

Андрій Котенський

|

У Львові на вулиці Стрийській, поблизу «Арени Львів» зведуть новий житловий комплекс. Про це Львівському порталу повідомили у прессужбі Львівської міської ради.

За даними фахівців управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, ТзОВ «ПРОСТІР ПЛЮС» зведе багатофункціональний громадсько-житловий комплекс у складі багатоквартирного житлового будинку із вбудованими приміщеннями громадського призначення і підземним паркінгом, спортивним комплексом та тенісними кортами на експлуатованій покрівлі на вулиці Стрийській 121-б, 121-в, 121-г у Львові.

Відомо, що проєктна пропозиція була відкорегована. Забудовник надав гарантійний лист про те, що він зобов’язується взяти участь в покращенні інфраструктури в районі вулиці Стрийської і профінансувати роботи із будівництва перехоплюючого паркінгу.

У комплексі передбачено 120 квартир. Загалом заплановано майже 200 паркомісць: 170 в підземному паркінгу та ще 29 – в наземному.

За даними Zaxid.net, йдеться про забудову комунальної ділянки площею 1,3 га, яку з 2017 року орендує ТзОВ «Простір Плюс». Ділянка призначена для будівництва багатоквартирного житлового будинку з торгово-розважальною та ринковою інфраструктурою.

Ділянки поруч активно забудовуються житлом, зокрема, на сусідній землі вже збудували ЖК «Парк Арена». Поблизу ж побудують багатофункціональний громадсько-житловий комплекс у складі житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями, підземним паркінгом, спорткомплексом та тенісними кортами на даху.

Містобудівні умови та обмеження отримало ТзОВ «Простір Плюс». Компанія зареєстрована у 2011 році у Львові на вул. Литвиненка, 3. За даними аналітичної системи YouControl, директором компанії вказаний львів’янин Олег Івченко. Власниками ТзОВ «Простір Плюс» через ТзОВ «Мальви-метал» та ТзОВ «Галицька інвестиційно-лізингова компанія» є львів’яни Наталія і Ярослав Олійники та Іван Кіцила. У цих підприємців є низка спільних будівельних компаній. Зокрема Наталія Олійник та Іван Кіцила фігурували в скандалі про обман покупців на будівництві ЖК на вул. Тернопільській. А у 2023 році Львівська мерія відсудила в іншої фірми Ярослава Олійника 1,4 млн боргу за оренду землі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *