ОСТАННІ НОВИНИ

У театрі Заньковецької – прем’єра «злої» комедії «Тюбік»

Наталя Дуляба

|

Національний театр імені Марії Заньковецької на оновленій камерній сцені 17 і 18 лютого представить прем’єру – «злу» комедію «Тюбік» сучасної української авторки Ірини Феофанової. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі театру.

Режисером «Тюбіка» є Назар Павлик. Сама вистава, яку в театрі називають «злою» комедією, є вимогою сьогодення. Вона побудована у формі діалогу між чоловіком і дружиною, що мають визначитися у власних ролях, коли війна заполонила їхнє звичайне життя.

Це історія про пересічного українця, від якого доля вимагає може й забагато: пройти процес становлення, коли треба позбутися страху та відчути себе героєм.

Подружжя акторів Юлія Михайлюк-Коржук і Василь Коржук втілюють сім’ю із Полтавщини. Із початком повномасштабного вторгнення режисер Назар Павлик, як і виконавець головної ролі Василь Коржук, служили у лавах ЗСУ.

Авторка Ірина Феофанова каже, що ця п’єса – «спосіб переосмислити у комічній формі власний біль. Мій чоловік пішов воювати в перші тижні повномасштабного наступу, а більшість наших друзів, родичів і знайомих досі ухиляються, придумуючи безліч виправдань».

Сам режисер Назар Павлик так висловлюється про виставу: «У цій п’єсі цілком правдива історія звичайної української сім’ї, таких сімей тисячі – хтось побачить себе, хтось – себе частково. Кожен свого часу був “тюбіком” – це нормальний процес дорослішання чоловіка. У буцімто поверховості, комічності цієї п’єси та простоті ситуації, через призму досвіду, що я пережив – бачу зовсім інший пласт глибоких духовних переживань людини, якими складно ділитися. Через комедію я хочу поговорити про серйозні речі, які зазвичай ми не можемо сформулювати словами, а засобами театру є змога передати їх в рази точніше».

Художник вистави – Олександр Оверчук. Дизайнерка афіші – Марія Білінська.

До кінця лютого прем’єру «Тюбіка» можна подивитись 17-18 лютого, 21 і 29 лютого. Квитки доступні за цим посиланням.

Додамо, що саме цією виставою заньківчани знову відкриють свою камерну сцену, яка пройшла реконструкцію. Тут зробили ремонт, встановили освітлення і нові крісла.

Наступна прем’єра у Національному театрі імені Марії Заньковецької запланована на початок березня – литовський режисер Андріюс Дарела поставить на сцені Стрих виставу «Я буду твоїми очима» за прозовими творами та поезією Сергія Жадана.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Афіша – Марія Білінська; фотографії – Христина Король

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *